Transparent jadłospis szkoły
Żłobek - Jadłospis od dnia 13 stycznia 2025 r. do 17 stycznia 2025 r.
 

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

13.01.2025 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, parówka z szynki, pomidor, ketchup.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

14.01.2025 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, pasta jajeczna z serem żółtym, pomidor.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kluski śląskie, gulasz wieprzowy z warzywami, surówka z selera, marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

Zupa ryżowa na rosole, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

15.01.2025 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, papryka.
II. Budyń śmietankowy na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kapustą słodka, wędliną. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Zupa jarzynowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

16.01.2025 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: bułka weka z masłem, miód.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Potrawka z drobiu z ziemniaczkami ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Rosół z kaszą bulgur, warzywami, natką pietruszki. koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

17.01.2025 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, pasztet pieczony, papryka.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki z brzoskwinią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa rybna z warzywami, natką pietruszki, zabielana mlekiem kokosowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne.

   * zastrzega się zmiany w jadłospisie