Transparent jadłospis szkoły
Żłobek - Jadłospis od dnia 7 kwietnia 2025 r. do 11 kwietnia 2025 r.
 

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

07.04.2025 r.
Poniedziałek

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, ogórek zielony.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa jarzynowa z ziemniakami, na udkach natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

08.04.2025 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chałka z masłem.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, udziec drobiowy pieczony, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa ryżowa na udkach z warzywami, natka pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: seler.

09.04.2025 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, szynka, papryka.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Barszcz biały z jajkiem, wędliną, pieczywo.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

10.04.2025 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, miód.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kluski śląskie, schab pieczony w sosie własnym mix sałat z dresingiem i pomidorkiem koktajlowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa kapuśniak z ziemniakami, wędliną.

Zawiera alergeny: seler, białko sojowe.

11.04.2025 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, pasta z twarogu i jajka, szczypiorek, ogórek zielony.
II. Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa pomidorowa na rosole z tartym ciastem, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

 

  * zastrzega się zmiany w jadłospisie